За нас

Ние, URBANIK сме компания за вдъхновяващ и устойчив градски дизайн, която предлага стратегии, консултации, продукти и изпълнение на проекти с цел превръщането на градовете в България в по-умни, устойчиви и уютни места за живеене, проектирани спрямо нуждите на гражданите.

Силно вярваме, че постигането на тази цел зависи от успешното сътрудничество между гражданите, социално отговорните компании и държавните институции. Затова чрез продуктите и услугите си, URBANIK предоставя необходимите инструменти на всички, които желаят да превърнат града в по-приятно място за живот.

URBANIK e визията ни за град, построен от гражданите за гражданите!Нашата история

URBANIK възниква като естествено продължение от работата на сдружение Трансформатори от 2009 година насам. През тези години архитектите от екипа експериментират с различни подходи, материали и типове намеси в градска среда. Създадени са прототипи на няколко вида места за сядане, велостойки, медийна лампа, както и други елементи за външна употреба, които еволюират в продукти на URBANIK. През 2014 година сдружение Трансформатори спечели първа награда в конкурса за социално предприемачество, организиран от Български център за нестопанско право с проекта URBANIK.